Programok a közelben

Dottó vonat- a turistajárat

Az Orosháza belvárosa és Gyopárosfürdő közötti mintegy 4 km-es távolságot a menetrend szerinti buszjáratok mellett Dottó-vonattal is megteheted. A jegyár egy főre 350 Ft, orosházi lakcímkártya felmutatásával 250 Ft. A kisvonat menetideje 30 perc.

Kerékpártúra

Ha már itt vagy, nézz körül! Az első számú nagy előny természetesen, hogy nincs felfelé menet, már messziről látható a következő település templomtornya vagy víztornya és persze az erdei biciklizéssel szemben nincsenek kullancsok. Kiépített bicikliút Székkutastól Csorvásig, de a városba is könnyedén bejuthatsz a kerékpárúton.

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és az Ópusztaszeri Akhal Ménes egész évben számos programmal csalogatja a látogatókat Ópusztaszerrel. Az Emlékparkban a Feszty-körkép mellett számos kiállítás tekinthető meg. Az Ópusztaszeri Akhal Ménes pedig lovasoktatást, lovastúrákat, nyári tábort és marhaterelő lovasprogramot szervez.

Gyopárosfürdő

Az Alföld gyöngyszemeként emlegetett Gyopárosfürdő egyszerre strand, élményfürdő, gyógyfürdő, termálfürdő, sportközpont és szabadvízi programokat  Kínáló, gyönyörű természeti érték. Az Év Fürdője közönségszavazáson 2018-ban  Gyopárosfürdő megnyerte Az Év Feltörekvő Fürdője kategóriát.

Szarvasi Arborétum

Növényritkaságok Magyarországon egyedülálló gyűjteménye a Szarvasi arborétumban! Magyarország legnagyobb arborétuma – különleges növények összesen 82 hektáron! Ne hagyd ki a Mini Magyarország makettparkját, Pepi gróf varázstanyáját és tekints meg a malmot a történelmi Magyarország közepén! Éld át a természet varázsát a Körös partján, óriás mamutfenyők árnyékában, kék pávák társaságában!

Eszem-iszom

Ha szívesen ennél valami vidékit vagy csak bemennél a városba, és innál egy jó sört vagy pohár bort a bárok egyikében, akkor íme néhány tipp! Gádoroson (15 km-re) található a régió egyetlen középkori étterme. A karót nyelt tikfi, a vitéz lovag dárdája és az asszonyságok üdvözítő fogása csak egy kis ízelítő az étlapról. Ha pedig csak bringával betekersz Orosházára, ne hagyd ki Mozsi koktéljait az Amigoban, vagy az Amadeus kávéház finom kávé különlegességeit egy finom sütemény mellett. Amennyiben csak sütire vágysz, irány a Szoki cukrászda! Helyben vár a Élmény étterem és a Fehér Hattyú- egy esti séta után kiváló választás a vacsora elfogyasztására, be sem kell menni a városba!