Enyhül a szorítás, de még vannak korlátozó szabályok

A magyarországi beoltottak száma elérte és meg is haladta az ötmilliót. Ezzel együtt számos korlátozó rendszabályon enyhített a kormány és van olyan is, amelyeket visszavont.

Sokat enyhültek a kül-, és beltéri rendezvények megtartására vonatkozó szabályok. Az orosházi Rigó Vendégház mindkettőre alkalmas. Ott érdeklődtünk a szabályok változása felől, Mihalics Anita tulajdonostól.

– Mi betartjuk a biztonsági előírásokat, ezért is forgattuk izgalommal a közlönyt, hogy mit lehet és mit nem. Szállóvendéget kizárólag védettségi igazolvánnyal fogadhatunk. Csak magán és családi rendezvényekről beszélek, melyek nálunk tarthatók. Ezeknél a megengedett maximális létszám 50 fő. Ha ez a rendezvény lakodalom, akkor 200 főig is mehet a létszám.

Szabadtéri rendezvények esetén a vendégház területére beléphetnek azok is, akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, de csak abban az esetben, ha nincs más, külsős szállóvendég. Ezek a rendelkezések részletezve is le vannak írva, mi pedig betartjuk őket a magunk és elsősorban vendégeink biztonsága érdekében – mondta el a tulajdonos.

Megtudtuk még, hogy az eddigi időszakot a vendégház és rendezvényterem felújításával, csinosításával töltötték. A korlátozások enyhítésének köszönhetően pedig egy erős nyári forgalomra számítanak.

forrás: oroscafe.hu

Az Orosházi Városi Televízió híradója – 2021. május 28.